Dieci Benelux

Vanaf het begin tot het heden

Het begin

De geschiedenis van Dieci voert ons terug naar 1962. In het Italiaanse dorpje Montecchio op het platteland van Emilia werd een kleine werkplaats voor werktuigen opgezet. In de loop van de tijd werden de producten uitgebreid variërend van gereedschapskisten tot het bouwen van machines. Dit waren voornamelijk dumpers en rijdende beton mixers. In 1983 was Dieci degene die als eerste een verreiker in Europa produceerde. Dit product zou later uitgroeien tot de belangrijkste tak van het bedrijf.

De vernieuwing

Een nieuwe mijlpaal in de 50- jarige geschiedenis van Dieci is 1997, toen het bedrijf werd overgenomen door de familie Correggi en Manghi. Zij besloten te stoppen met het produceren van halffabricaten en de fabriek rigoureus te vernieuwen, zowel in termen van ontwerp als in technologie. Eerst werden de verreikers voor de bouw en de betonmixers aangepakt. Tegelijkertijd werd de lijn machines voor de agrarische sector compleet vernieuwd.

Directeur / eigenaar mr. Correggi

Onderzoek en training

De vernieuwingen beperkten zich niet tot de restyling van machines, maar leidden ook tot enorme investeringen in het opzetten van een onderdelenmagazijn, het opzetten van een verkoop netwerk en – het belangrijkste – investeren in optimale kennis van de medewerkers d.m.v. training en door het kwalificeren en motiveren van medewerkers. De nieuwe strategie versterkte de samenwerking dat leidde tot verdergaande kwaliteit, een aspect gebaseerd op ervaring, op goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers, veiligheid en betrouwbaarheid. Dat maakt Dieci tot een moderne onderneming en gerespecteerd speler op de wereldmarkt.

Nu en de toekomst

In de toekomst zal deze visie nog verder uitgebreid worden. Een goed voorbeeld van deze manier van denken en innoveren komt tot uitdrukking met de ingebruikname van een compleet nieuwe fabriek in 2007. Een voorbeeld van moderne industriële architectuur, waarin verfijnde technische oplossingen zijn verwerkt, met aandacht voor het individu en hun werkomgeving. Dieci vervaardigd op dit moment een breed en compleet assortiment machines zoals verreikers voor de agrarische sector, de bouw en betonmixers. Hierdoor is zij in staat om aan alle eisen van de hedendaagse gebruikers te voldoen.